niedziela, 22 czerwca 2014

MUS CZEKOLADOWY


2 - tabliczki gorzkiej czekolady
7- dkg masła
350- ml śmieletany kremówki
2- żółtka
2- łyżki miodu
6- łyżek zapamarzonej kawy rozpuszczalnej
mielone chili
2- gałązki mięty

Tabliczki czekolady połamać, wrzucić do miski, dodać masło, roztopić w kąpieli. wodnej, przestudzić. Śmietanę ubić.
Żółtka utrzeć z miodem i kawą. Do masy dołożyć rozpuszczoną czekoladę, 1/2 łyżeczki chili oraz bitą śmietanę. Dokładnie wymieszać, przełożyć do pucharków, nakryć folią. Odstawć na co najmniej godzinę do lodówki.
Miętę umyć, osuszyć. Schłodzony mus wyjąć z lodówki, zdjąć folię, ozdobić miętą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...