środa, 18 czerwca 2014

SZPARAGI

2. pęczki zielonych szparagów
20 dkg wędzonego boczku w plasterkach
20 dkg żółtego sera w plastrach
3-4 łyżki musztardy
1/2 cytryny
oliwa, sól, pieprz

Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki, opruszyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny oraz oliwą. Plasterki boczku posmarować musztardą.
Po 2-3 szparagi owinąć plasterkiem boczku oraz sera. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Piec 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180°.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...