niedziela, 2 listopada 2014

ZUPA Z SOCZEWICĄ I KURCZAKIEM

por
czerwona papryka
ząbek czosnku
400 gr filetów drobiowych
2 łyżki oliwy
200 gr soczewicy konserwowej
1 łyżka soku z cytryny
pieprz, sól imbir
Por i paprykę oczyścić, pokroić. Por i czosnek przesmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać do 1 litra wody. Gotować 15 minut. Filety oczyścić, pokroić w paski, podsmażyć na reszcie oleju. Zupę połączyć z mięsem, soczewicą i papryką.
Gotować 10 minut. Doprawić imbirem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...