poniedziałek, 10 listopada 2014

CYGAŃSKI GARNEK

1 litr wody
2 cebule
2 czerwone papryki
2 łyżki oleju
4 ziemniaki
10 dkg wędzonego boczku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
4 łyżki śmietany 30%
1 łyżka mąki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz
Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, smażyć na oleju 5 minut. Ziemniaki pokroić w kostkę. Boczek pokroić w paski, podsmeżyć .Do podsmażonej papryki, cebuli i boczku dodać wodę, i przyprawy, ziemniaki i koncentrat pomidorowy. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Śmietanę połączyć z mąką i dodać do garnka. Doprawić do smaku, posypać natką pietruszki.                                                                                                                                                                                                                                       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...