1/2 mięsa mielonego czerwona i zielona papryka łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku cebula puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 3 gałązki kolendry 2 gałązki oregano olej,mielona kolendra,słodka i ostra papryka sól,pieprz Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne,pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać,posiekać.Seler naciowy opłukać,pokroić w talarki.Kolendrę i oregano umyć i posiekać. Rozgrzać 2 łyżki oleju ,zeszklić cebulę i czosnek. Dodać seler naciowy,po 1/2 łyżeczki mielonej kolendry i ostrej papryki oraz 1 łyżeczkę słodkiej papryki .Dodać mięso mielone,smażyć,aż się lekko zrumieni. Mięso zalać 2 litrami wody,dodać papryki.Doprawić oregano i połową posiekanej kolendry,solą i pieprzem. Gotować 30 minut. Dodać osączoną fasolę i kukurydzę,doprawić do smaku,gotować kolejne 10 minut. Zupę nalać do miseczek,posypać resztą kolendry.
piątek, 31 października 2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ALGI
DZIAŁANIE: ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...
-
Substancje lecznicze Olejek eteryczny garbniki żywice śluzy sole mineralne ...
-
słoiczek suszonych pomidorów 100 g parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego papryczka chili 100 g orzeszków ziemnych...
-
20 dkg bobu 3 pomidory 1/3 sałaty 3 dkg parmezanu gałązka mięty, estragonu 1/2 cytryny oliwa, sól, pieprz Bób ugotować do miękości...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz