sobota, 16 sierpnia 2014

TARTA Z MALINAMI

ciasto
        15 dkg masła
        25 dkg mąki 
        3 łyżki cukru
        jajko, sól

krem
25 dkg serka maskarpone
250 ml słodzonego mleka zagęszczonego
2 jajka
20 dkg malin

Posiekać zimne masło z przesianą mąką. Dodać cukier, szczyptę soli i jajko, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią, odłożyć na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkować, wyłożyć do formy. Nakłuć widelcem, nakryć papierem do pieczenia, wsypać suchą fasolę. Piec 20 minut w 180 st.
Zmiksować maskarpone, jajka i mleko skondensowane. Krem wlać na ciasto. Piec 15 min. Wyjąć z piekarnika, na wierzchu ułożyć gęsto maliny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...