piątek, 29 sierpnia 2014

SPAGETTI Z CUKINIĄ I TUŃCZYKIEM

40 dkg makaronu spagetti
puszka tuńczyka w oleju
4 fileciki anchois
cukinia
4 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka kaparów
garść szpinaku, bazylia, oregano, oliwa, sól, pieprz
Cukinię umyć, pokroić w plastry. Szpinak opłukać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Zioła opłukać, posiekać.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy, wlać oliwę z tuńczyka, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać anchois oraz cukinię, smażyć 5-7 minut. Dodać pomidory, zioła, kapary ,doprawić solą i pieprzem, dusić 15 minę. Dodać tuńczyka i szpinak, smażyć 5 minut.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Osączyć, Makaron dodać do sosu, wymieszać.                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Znalezione obrazy dla zapytania spaghetti z cukinią i tuńczykiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...