poniedziałek, 25 sierpnia 2014

KRUPNIK Z JAJKIEM

1 litr wody
4 łyżki kaszy jęczmiennej
2 łyżki starej marchewki
2 pomidory
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki posiekanej natki
100 ml śmietany
sól, pieprz
 
Do gorącej wody dodać kaszę i marchewkę. Gotować ok 30 minut. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, jajka ugotowane na twardo też pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować jeszcze przez 10 minut,
Dodać śmietanę i natkę pietruszki. Doprawić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...