Opakowanie śledzi w oleju
2 buraki
2 marchewki
czerwona cebula
1/2 pęczka natki
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 cytryny
sól, pieprz
2 buraki
2 marchewki
czerwona cebula
1/2 pęczka natki
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 cytryny
sól, pieprz
Buraki wyszorować, ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Przestudzić, obrać, pokroić w kostkę. Marchewki obrać, blanszować 5 min w osolonym wrzątku, osączyć, ostudzić, pokroić w kostkę.
Cytrynę sparzyć, osuszyć, z połówki otrzeć skórkę. Cebulę obrać, pociąć w piórka, skropić sokiem z 1/2 cytryny, odstakawić na 5 min, osączyć. Natkę umyć, osączyć, 1-2 gałązki odłożyć, resztę posiekać. Śledzie osączyć, pokroić w kostkę.
Połączyć buraki, marchewki, śledzie, cebulę oraz natkę. Wymieszać majonez z jogurtem, doprawić otartą skórką i sokiem z 1/2 cytryny, solą oraz pieprzem. Sałatkę polać sosem, ozdobić natką.
Cytrynę sparzyć, osuszyć, z połówki otrzeć skórkę. Cebulę obrać, pociąć w piórka, skropić sokiem z 1/2 cytryny, odstakawić na 5 min, osączyć. Natkę umyć, osączyć, 1-2 gałązki odłożyć, resztę posiekać. Śledzie osączyć, pokroić w kostkę.
Połączyć buraki, marchewki, śledzie, cebulę oraz natkę. Wymieszać majonez z jogurtem, doprawić otartą skórką i sokiem z 1/2 cytryny, solą oraz pieprzem. Sałatkę polać sosem, ozdobić natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz