2 szklanki zsiadłego mleka
1 szklanka maślanki
1 szklanka śmietany
pęczek rzodkiewek
ogórek, ząbek czosnku
pęczek koperku, sól, pieprz
1 szklanka maślanki
1 szklanka śmietany
pęczek rzodkiewek
ogórek, ząbek czosnku
pęczek koperku, sól, pieprz
Rzodkiewki umyć, odciąć końcówki, pokroić w kostkę. Koperek opłukać, posiekać. Ogórek pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Połączyć po 3/4 rzodkiewek, ogórka i koperku. Wlać zsiadłe mleko, maślankę oraz śmietanę, doprawić czosnkiem, solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki.
Przed podaniem chłodnik wymieszać, nalać do miseczek, posypać resztą rzodkiewek, ogórka i koperku.
Połączyć po 3/4 rzodkiewek, ogórka i koperku. Wlać zsiadłe mleko, maślankę oraz śmietanę, doprawić czosnkiem, solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki.
Przed podaniem chłodnik wymieszać, nalać do miseczek, posypać resztą rzodkiewek, ogórka i koperku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz