poniedziałek, 14 lipca 2014

TRUSKAWKI Z BITĄ ŚMIETANĄ

1 kg truskawek
400 ml śmietany kremówki
20 dkg herbatników
10 dkg cukru
2 łyżki octu balsamicznego
cukier waniliowy
1-2 gałązki mięty

Truskawki umyć, usunąć szypułki, wrzucić do blendera. Wlać ocet balsamiczny, wsypać połowę cukru oraz cukier waniliowy, zmiksować. Herbatniki pokruszyć.
Miętę opłukać. Śmietankę lekko ubić. Dalej ubijając, stopniowo dodać resztę cukru. Do pucharków nałożyć warstwami pokruszone herbatniki, mus truskawkowy, bitą śmietanę. Całość posypać herbatnikami i udekorować miętą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...