1/2 cukinii
50 dkg makaronu
50 dkg mielonego
1 marchewka
1 jajko
1 bułka
1 szklanka mleka
ząbek czosnku ,cebula
1 łyżeczka tymianku
25 g przecieru pomidorowego
sól i pieprz
50 dkg makaronu
50 dkg mielonego
1 marchewka
1 jajko
1 bułka
1 szklanka mleka
ząbek czosnku ,cebula
1 łyżeczka tymianku
25 g przecieru pomidorowego
sól i pieprz
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę, marchew oraz cukinię obrać i pokroić drobną kostkę. Do mięsa dodać 1/2 cebuli i czosnku, jajko i odciśniętą bułkę. Przyprawić. Makaron ugotować ze szczyptą soli, odcedzić. Z mięsa uformować pulpety i ugotować w osolonej wodzie. Na maśle zeszklić pozostałą cebulę i czosnek, dodać przecier. Makaron podawać z pulpetami i sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz