piątek, 24 lipca 2015

SALSICCIA włoski sposób na białą kiełbasę

1,5 kg łopatki wieprzowej
0,5 kg surowego boczku
150 ml białego wytrawnego wina
35-45 gr soli
2-3 ząbki czosnku
pieprz,
2 łyżki bardzo drobno posiekanego rozmarynu
około 5 metry flaka wieprzowego
Mięso zmielić (3/4) na grubych oczkach (1/4) na drobnych oczkach, wlać wino przyprawić solą i pieprzem, drobno posiekanym rozmarynem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
Następne włożyć mięso do maszynki do mięsa i napełnić jelita. Po zakończeniu ponakłuwać igłą żeby nie popękały podczas obróbki
cieplnej.  


                   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...