1 podwójna pierś z kurczaka
200 g naturalnego jogurtu
2 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego albo wody
2 średnie cebule
1 czerwona papryka
1/2 szklanki mrożonego groszku
3 łyżki oleju .
1 łyżka łagodnego curry
1 łyżka posiekanej kolendry
ryż
sól
200 g naturalnego jogurtu
2 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego albo wody
2 średnie cebule
1 czerwona papryka
1/2 szklanki mrożonego groszku
3 łyżki oleju .
1 łyżka łagodnego curry
1 łyżka posiekanej kolendry
ryż
sól
Mięso umyć i osuszyć .Pokroić na kawałki posolić i odstawić. Cebulę drobno posiekać paprykę pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać mięso smażyć 5 minut dołożyć paprykę smażyć jeszcze 3 minuty. Wsypać curry dobrze je rozprowadzić.Wlać bulion lub wodę dodać groszek dusić 15 minut a następnie zaprawić jogurtem. Przed podaniem posypać kolendrą. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać mięso smażyć 5 minut dołożyć paprykę smażyć jeszcze 3 minuty. Wsypać curry dobrze je rozprowadzić.Wlać bulion lub wodę dodać groszek dusić 15 minut a następnie zaprawić jogurtem. Przed podaniem posypać kolendrą. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz