30 dkg makaronu
50 dkg brokułów
10 dkg rokpola
20 mil jogurtu
1/2 szklanki bulionu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 ząbki czosnku
wegeta, sól i pieprz
50 dkg brokułów
10 dkg rokpola
20 mil jogurtu
1/2 szklanki bulionu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 ząbki czosnku
wegeta, sól i pieprz
Makaron ugotować al dente i osączyć. Świeże brokuły podzielić na różyczki i gotować około 10-15 minut ( mrożone kruchej) osączyć.
Rokpol rozdrobnić, włożyć do gorącego bulionu i ogrzewać aż się stopi. Dodać jogurt, podgrzać ( nie zagotować) .Wymieszać ze szczypiorkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić.
Ugotowany makaron i brokuły polać sosem i delikatne wymieszać.
Rokpol rozdrobnić, włożyć do gorącego bulionu i ogrzewać aż się stopi. Dodać jogurt, podgrzać ( nie zagotować) .Wymieszać ze szczypiorkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić.
Ugotowany makaron i brokuły polać sosem i delikatne wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz