1 opakowanie matiasów w oleju
1 duże jabłko
1 czerwona cebula
2 ogórki kiszone
pęczek koperku
cytryna
1/2 szklanki majonezu
sól i pieprz
1 duże jabłko
1 czerwona cebula
2 ogórki kiszone
pęczek koperku
cytryna
1/2 szklanki majonezu
sól i pieprz
Jabłko opłukać, przeciąć na pół .Odkroić kilka plasterków, resztę pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić sokiem z 1/2 cytryny. Cebulę obrać, posiekać. Ogórki pokroić w kostkę.
Koperek opłukać, 2 gałązki odłożyć, resztę posiekać. Śledzie osączyć, pokroić w kostkę. Połączyć z jabłkiem, ogórkami, cebulą i posiekanym koperkiem. Majonez doprawić solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Sałatkę polać sosem, wymieszać. Ozdobić plasterkami jabłka i koperkiem.
Koperek opłukać, 2 gałązki odłożyć, resztę posiekać. Śledzie osączyć, pokroić w kostkę. Połączyć z jabłkiem, ogórkami, cebulą i posiekanym koperkiem. Majonez doprawić solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Sałatkę polać sosem, wymieszać. Ozdobić plasterkami jabłka i koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz