poniedziałek, 22 grudnia 2014

Łazanki Z PIECZARKAMI


50 dkg pieczarek
1 cebula
200 mil śmietany
2 żółtka
1 łyżka  masła
sól, pieprz
Grzyby pokroić w plasterki. Cebulę posiekać, obsmażyć na łyżce masła ,doprawić solą i pieprzem. Dodać grzyby, smażyć ok 5 min. Wymieszać z  ugotowanymi łazankami. Formę do zapiekania posmarować masłem, posypać bułką tartą. Łazanki z pieczarkami polać śmietaną wymieszaną z żółtkiem i zapiekać ok 30 minut w temperaturze 180'                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...