piątek, 15 grudnia 2017
ZUPA OGÓRKOWA
wywar mięsno-jarzynowy można tylko jarzynowy
ryż ( na 2 litry wywaru 3/4 szkl. ryżu)
gotowy przecier lub 7-8 ogórków kiszonych
przyprawy sól, pieprz , kucharek
zielenina natka ,koperek
Ugotować wywar jarzynowy lub mięsny. Do wywaru dodać przecier ogórkowy,wsypać wypłukany ryż, przyprawić i gotować 20 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodać śmietanę rozmieszaną w małej ilości wywaru i całość zagotować . Podawać zupę posypaną zieleniną
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ALGI
DZIAŁANIE: ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...
-
Substancje lecznicze Olejek eteryczny garbniki żywice śluzy sole mineralne ...
-
słoiczek suszonych pomidorów 100 g parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego papryczka chili 100 g orzeszków ziemnych...
-
20 dkg bobu 3 pomidory 1/3 sałaty 3 dkg parmezanu gałązka mięty, estragonu 1/2 cytryny oliwa, sól, pieprz Bób ugotować do miękości...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz