40 dkg makaronu
1 brokuł
40 dkg pieczarek
sól,pieprz
tłuszcz do smażenia
oregano,tymianek ,bazylia
Pieczarki myjemy kroimy na mniejsze kawałki,małe mogą być całe.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz ,wrzucamy brokuły
Brokuł dzielimy na różyczki ,myjemy.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz,wrzucamy brokuły i pieczarki,przykrywamy i chwilę dusimy.Gdy pieczarki puszczą sok ,odkrywamy i mieszając lekko odparowujemy.
Makaron gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie ,odcedzamy.Warzywa doprawiamy do smaku ,łączymy z makaronem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ALGI
DZIAŁANIE: ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...
-
Substancje lecznicze Olejek eteryczny garbniki żywice śluzy sole mineralne ...
-
słoiczek suszonych pomidorów 100 g parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego papryczka chili 100 g orzeszków ziemnych...
-
20 dkg bobu 3 pomidory 1/3 sałaty 3 dkg parmezanu gałązka mięty, estragonu 1/2 cytryny oliwa, sól, pieprz Bób ugotować do miękości...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz