piątek, 31 marca 2017

ZAPIEKANY TUŃCZYK

2- puszki tuńczyka
1- czerwona papryka
4-jajka
50 dkg ziemniaków
1/2- szklanki śmietany 30%
3- łyżki mąki
2- łyżki masła
1/4 pęczka koperku
sól pieprz cytryna













Ziemniaki ugotować w mundurach  ostudzić i zemleć lub przetrzeć przez sito. Dodać 2 łyżki mąki jajko sól i dokładnie wyrobić. Tortownicę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wygładzić wierzch. Tuńczyka osączyć z zalewy wymieszać z pokrojoną papryką i wyłożyć na ziemniaki.
Śmietanę zmiksować z jajkami doprawić i zalać tuńczyka. Pięć 35 minut w 200'C .Podawać z plasterków cytryny i koperku.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...