1 szklanka czerwonej fasoli
250 gr.pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 kolorowe papryki
2 duże ziemniaki
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
sól pieprz olej do smażenia
250 gr.pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 kolorowe papryki
2 duże ziemniaki
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
sól pieprz olej do smażenia
Namoczoną przez noc fasolę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek drobno siekamy papryki czyścimy z gniazd nasiennych kroimy w kostkę.
W dużym rondlu rozgrzać olej wrzucić cebulę i czosnek i przesmażyć. Dodać umyte grubo pokrojone pieczarki i paprykę chwilę smażyć na dużym ogniu po czym zmniejszyć płomień. Przykryć i dusić 10-15 minut.
Na koniec dodać ziemniaki fasolę koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy mieszamy. Dusić na małym ogniu jeszcze 30 minut podlewając wodą jeśli płynu będzie za mało.
W dużym rondlu rozgrzać olej wrzucić cebulę i czosnek i przesmażyć. Dodać umyte grubo pokrojone pieczarki i paprykę chwilę smażyć na dużym ogniu po czym zmniejszyć płomień. Przykryć i dusić 10-15 minut.
Na koniec dodać ziemniaki fasolę koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy mieszamy. Dusić na małym ogniu jeszcze 30 minut podlewając wodą jeśli płynu będzie za mało.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz