czwartek, 5 listopada 2015

DORSZ W POMIDORACH

opakowanie filetów z dorsza
3 cebule
przecier pomidorowy
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
natka pietruszki
sól, pieprz, olej
ewentualnie 20 dkg słoniny                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Rybę rozmrażamy osuszamy, oprószamy solą. Cebulę siekamy.Słoninę kroimy w paseczki, które umieszczamy na dnie naczynia do zapiekania  ( naczynie można nasmarować tłuszczem). Na niej kładziemy na przemian rybę i cebulę. Każdą warstwę skrapiamy olejem i doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu umieszczamy też liść laurowy i ziele angielskie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Po około 15 minutach zalewamy przecieram pomidorowym i pieczemy do miękkości. Podajemy posypane natką                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Znalezione obrazy dla zapytania dorsz w pomidorach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...