opakowanie filetów z dorsza
3 cebule
przecier pomidorowy
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
natka pietruszki
sól, pieprz, olej
ewentualnie 20 dkg słoniny
3 cebule
przecier pomidorowy
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
natka pietruszki
sól, pieprz, olej
ewentualnie 20 dkg słoniny
Rybę rozmrażamy osuszamy, oprószamy solą. Cebulę siekamy.Słoninę kroimy w paseczki, które umieszczamy na dnie naczynia do zapiekania ( naczynie można nasmarować tłuszczem). Na niej kładziemy na przemian rybę i cebulę. Każdą warstwę skrapiamy olejem i doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu umieszczamy też liść laurowy i ziele angielskie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Po około 15 minutach zalewamy przecieram pomidorowym i pieczemy do miękkości. Podajemy posypane natką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz