czwartek, 3 października 2013
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM
50 dkg mięsa mielonego
1 mała marchewka
kawałek cukinii
1 czerstwa kajzerka
1 szklanka mleka
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 łyżeczka tymianku
1 jajo
1 łyżka masła
25 dkg przecieru pomidorowego
sól ,pieprz
Kajzerkę namoczyć w mleku.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.marchewkę i cukinię oczyścić drobno pokroić albo zetrzeć na tarce.Do mięsa dodać połowę cebuli i czosnku ,jajko odciśniętą kajzerkę,doprawić solą pieprzem i tymiankiem i dokładnie wyrobić.Na koniec dodać warzywa i wymieszać . Z mięsa formować pulpeciki i gotować w osolonej wodzie.Na rozgrzanym maśle zeszklić pozostałą cebulę i czosnek,dodać przecier pomidorowy ,doprawić solą i pieprzem .Dodać do wody z pulpetami ,zagęścić sos. Podawać z makaronem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ALGI
DZIAŁANIE: ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...
-
Substancje lecznicze Olejek eteryczny garbniki żywice śluzy sole mineralne ...
-
słoiczek suszonych pomidorów 100 g parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego papryczka chili 100 g orzeszków ziemnych...
-
20 dkg bobu 3 pomidory 1/3 sałaty 3 dkg parmezanu gałązka mięty, estragonu 1/2 cytryny oliwa, sól, pieprz Bób ugotować do miękości...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz