piątek, 12 kwietnia 2013
CIASTO KOKOSOWE
3 jajka 2 szklanki mąki
1 margaryna
1 szklanka cukru
aromat waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
15 dkg wiórków kokosowych
1/3 szklanki mleczka kokosowego
lukier
1 szklanka cukru pudru
sok z połowy cytryny
mleczko kokosowe
wiórki do posypania
Margarynę ,cukier i aromat utrzeć.Do utartej masy dodawać po 1 jajku,mąkę,mleczko i wiórki kokosowe dokładnie wymieszać.Masę wlać do formy wysmarowanej margaryną lub wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 60 min w 180 stopni.
Po wystudzeniu polać lukrem
cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i mleczkiem kokosowym do,powinien być jak gęsta śmietana.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ALGI
DZIAŁANIE: ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...
-
Substancje lecznicze Olejek eteryczny garbniki żywice śluzy sole mineralne ...
-
słoiczek suszonych pomidorów 100 g parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego papryczka chili 100 g orzeszków ziemnych...
-
20 dkg bobu 3 pomidory 1/3 sałaty 3 dkg parmezanu gałązka mięty, estragonu 1/2 cytryny oliwa, sól, pieprz Bób ugotować do miękości...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz