środa, 24 maja 2017

MAKARON Z PIECZARKAMI I BROKUŁAMI

40 dkg makaronu
1 brokuł
40 dkg pieczarek
sól,pieprz
tłuszcz do smażenia
oregano,tymianek ,bazylia


Pieczarki myjemy kroimy na mniejsze kawałki,małe mogą być całe.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz ,wrzucamy brokuły
Brokuł dzielimy na różyczki ,myjemy.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz,wrzucamy brokuły i pieczarki,przykrywamy  i chwilę dusimy.Gdy pieczarki puszczą sok ,odkrywamy i mieszając lekko odparowujemy.
Makaron gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie ,odcedzamy.Warzywa doprawiamy do smaku ,łączymy z makaronem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

ALGI

DZIAŁANIE:  ODŻYWCZE, NAWILŻAJĄCE, PRZECIWZMARSZCZKOWE Algi są bogatym źródłem łatwo przyswajalnych minerałów, mikroelementów, β-karo...